Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.gr



Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2009

Το facebook είναι μία σκέτη μαλακία!!!

Το παρακάτω δημοσίευμα αποτελεί σχόλιο στο δημοσίευμα της Vany:
http://vany-s.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html
κι επειδή βγήκε λίγο μεγάλο σχόλιο κι είχα καιρό να ποστάρω (και ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα που ήθελα από καιρό να κράξω), το ανέβασα και στο BLOODY ROSE.

Το facebook είναι μία σκέτη μαλακία!!! Και το δικαιολογώ αμέσως τώρα.
Εδώ και πολύ καιρό όλοι οι εναπομείναντες φίλοι μου είχαν ανοίξει λογαριασμό στο facebook και με προέτρεπαν να κάνω κι εγώ την ίδια μαλακία!!! Μου λέγανε τί γαμάτη ιστοσελίδα που είναι και πως έχουν βρει πολλούς παλιούς γνωστούς τους.

Πέρυσι λόγω μίας συνεργασίας που είχα για το ραδιόφωνο με ένα άτομο που χρησιμοποιούσε πολύ το facebook, αναγκάστηκα κι εγώ να ανοίξω ένα λογαριασμό στο γαμώ-facebook και ξεκινάω λοιπόν κι εγώ το "ταξίδι" της αναζήτησης χαμένων στο παρελθόν προσώπων.

Μεταξύ των πρώτων μου αναζητήσεων ήταν κι ο τελευταίος μου έρωτας και όντως η "ακατονόμαστη" είχε ανοίξει κι εκείνη λογαριασμό και μάλιστα ήταν και facebookικές "φίλες" με μία κοινή μας συνάδελφο (γκόμενα του πρώην εργοδότη μου) με την οποία ήταν στα μαχαίρια (πάντα πισώπλατα η μία με την άλλη!).
Αυτό με έκανε να ιδρώσω, να αλλάξω πεντακόσια χρώματα και να διαγράψω πολύ σύντομα τον πρώτο μου λογαριασμό.

Φέτος το καλοκαίρι στο γάμο ενός πολύ κολλητού μου από το στρατό, συνάντησα σχεδόν όλους τους παλιούς μου φίλους από το στρατό, οι οποίοι όλοι -μα ΟΛΟΙ- είχαν λογαριασμό στο facebook. Μου λέγανε "βρήκα τον τάδε", "βρήκα τον δείνα", πρόσωπα με τα οποία στο στρατό κάναμε πάρα πολύ κολλητή παρέα, και με έκανε να αισθανθώ ότι είχα μείνει στην εποχή του λίθου. Λες κι όλοι είχαν κινητό τηλέφωνο κι εγώ δεν είχα για να επικοινωνήσω μαζί τους.

Γυρίζοντας, λοιπόν στην Αθήνα από το γάμο, πρώτη μου κίνηση ήταν να ανοίξω και πάλι λογαριασμό στο facebook, αυτή τη φορά όχι με ψευδώνυμο που θα μπορούσαν να με βρουν και άτομα που δεν ήθελα, αλλά με ένα ψευδώνυμο βγαλμένο από μία πλάκα που κάναμε στο στρατό και που θα μπορούσαν να με ψιλιαστούν μόνο οι φίλοι μου από το στρατό.
Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ βρήκα κάποια πρόσωπα από το στρατό με τα οποία αν μας έβλεπε κανείς όταν ήμασταν τότε μέσα, θα έλεγε "αυτοί είναι κώλος και βρακί" (μιλάμε για πολύ κολλητή παρέα μέσα), και με αντιμετώπισαν λες και μου λέγανε: "Ποιος είσαι; Ο Jimmy; Ε, στ' αρχίδια μου και μένα!"

Αυτό με έκανε να καταλάβω ότι αν κάποιοι άνθρωποι υπό συγκεκριμένες συνθήκες "αναγκάζονται" να κάνουν πολύ κολλητή παρέα, δεν σημαίνει ότι θα είναι και εσαεί, στον αιώνα τον άπαντα και φίλοι!
Απλώς έτυχε κάποια περίοδο να νιώθουν την ανάγκη σου. Αυτό πάει τελείωσε, γιατί τελείωσε εκείνη η περίοδος με τις συγκεκριμένες συνθήκες που τους έκανε να νιώθουν την ανάγκη σου!
Κι αυτά δεν τα γράφω μόνο για τους κολλητούς μου από το στρατό, αλλά και για τον τελευταίο μου έρωτα, η οποία επειδή με είχε ανάγκη επαγγελματικά, μου το έπαιζε κάποιες φορές -συνήθως όταν την έφτυνα- ερωτευμένη μαζί μου. Τί να κάνουμε; Ήμουν το επαγγελματικό της δεκανίκι! Απλώς εγώ είμαι μειωμένης αντίληψης και δεν το είχα καταλάβει εξ αρχής!

Κλείνοντας ήθελα να αναφερθώ και στο πόσο "μούφα" είναι οι περισσότεροι λογαριασμοί στο facebook. Κι όταν λέμε "μούφα", μιλάμε για πολύ "μούφα"! Μούφα Φ180! Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι βάζουν ό,τι φωτογραφία τους καυλώσει!
Έψαχνα τελευταία παλιούς φίλους και συμμαθητές, και όλοι -μα ΟΛΟΙ- είχαν φωτογραφία λες και δεν είχε περάσει ούτε μία μέρα! Και λέω, μα καλά, μόνο εγώ έχω μπαμπακιάσει; Κανείς άλλος;
ΕΛΕΩΣ!!!
Προφανώς οι περισσότεροι θα φοβούνται αν δείξουν στο λογαριασμό τους στο facebook την κοιλίτσα τους, την καραφλίτσα τους, ή τα άσπρα τους μαλλιά, ότι θα χάσουν καμιά γκομενίτσα η οποία έχει στη φωτό της στο προφίλ της φωτό της Jennifer Lopez!
Τελικά, τί μπορεί να κάνει κανείς για να πηδήξει;!!!

Ετικέτες , ,

7 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ FACEBOOK...

Θα ήθελα να γράψω πολλά,πάνω σε αυτό το θέμα.Πιστεύω όμως ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία...γιατί δεν αλλάζει και τίποτα...

Ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές απο 15 χρ. σχεδόν και είμαι "μέσα" στα πράγματα...απο την αρχή όμως του facebook,δεν έχω κάνει λογαριασμό... δεν θέλω και δεν γουστάρω...Και όταν λέω ( και ειδικά σε γυναίκες) οτι δεν έχω facebook και με κοιτάνε παράξενα,μου'ρχετε να ξεράσω πάνω τους και να τους κάνω σκατά(να μια φωτό για το γαμωprofile τους)!
Αλλα κατ'εμέ,δεν είναι μόνο το facebook.Είναι και όλα τα άλλα που συνδέοντε μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια.Π.χ. τηλεόραση.Έχεις παρατηρήσει,πόση αμερικανιά επικρατεί?Είχαμε και πρίν δλδ,αλλα όχι σε τέτοιο σημείο!Έχω καθήσει επίτηδες να παρακολουθήσω μερικές σειρές και όλο το "στυλ" τους είναι κατα 80% αμερικανιά(σενάριο,τρόπος έκφρασης των ηθοποιών,πλοκή,τόπος διαμονής κτλ)...που είναι οι Απαράδεκτοι?Που είναι Της Ελλάδος τα παιδιά?Άντε και του Κωνσταντίνου και Ελένης...?Βάλε και τα άλλα show-εκπομπές.Σκέψου οτι παρακολούθησα μόνο 5-10 λεπτά(για να έχω γνώμη) και μου την έδωσε στα νεύρα..(επίσης παρατήρησε και τις διαφημίσεις,είδα τώρα τελευταία μία του what's up που είχε μόνο αγγλικά, για ενα super ntuper event...όχι γεγονός αλλά event(WOW).Τα ίδια σκατά και στο ράδιο που διαφήμιζε για ένα κρίστμας πάρτυ με τέτοια αμερικάνικη προφορά που ανακατεύτηκα...λες και αν μιλάμε τα αγγλικά πιο "εξελληνισμένα" δεν θα καταλάβει ο άλλος τι στο διάολο λέει η διαφήμιση ή δεν θα την θεωρεί ιν(<--άλλο τούτο).Και λέω ρε πούστη,(μετά την διαφήμιση της τηλ.),γύρισα πάλι Μπράϊτον?.Έχω να δω τηλεόραση, σαν σύνολο μίας ώρας και άνω, εδώ και 3 χρόνια...μπορεί και να βοήθησε και ο στρατός ,που εκεί την πάλευα και χωρίς το κουτί...

Λοιπόν,είναι πολλά που συνθέτουν το τώρα και τρέχουν και πολύ γρήγορα...α! και ξέχασα,τα λεφτά,πάνω απο τον άνθρωπο...τουλάχιστον αυτο περνάει η τηλεόραση και απ'οτι βλέπω και έξω είναι πλέον μόδα( το'πιασες έτσι?)

Εν κατακλείδι,

δεν έχω facebook,δεν βλέπω τηλεόραση,δεν έχω και πολλά φράγκα στην παρούσα φάση,αυτοκίνητο θέλω να το πάρω με τα αρχίδια τα δικά μου και οχι του πατέρα μου...και κάτι άλλα ψιλά για τα οποία θεωρούμαι εκτός "μόδας".-->Νιώθω προβληματικός,ότι ανήκω στο περιθώριο και οτι έχω μείνει πολύ πίσω...συν οτι έιναι 01:00 και κάθομαι και λέω τον πόνο μου σε μια σελίδα....και είμαι μόνο 24...
Συζητώ αρκετά με κάποια νοήμοντα όντα ,που τους αποκαλώ φίλους(σημ.φίλους εννοώ αυτούς που είναι και στα καλά και στα ασχημά μου,που θα τρέξουν αν τους χρειαστώ...όπως και εγώ και που κάνουμε συζητήσεις απο κοντά και όχι μέσω μιας σελίδας.Και όχι τους 100+ ιντερνετικούς,που κάνουν και γαμώ τα "comment" στη φωτό μου(πωωωωω,τι ψώνια κυκλοφορούν ρε γαμώ το?)
Παρ'όλ'αυτά παραθέτω και την γνώμη μου εδώ,γιατί τους βλέπω όλους έξω να έχουν την ίδια "κατεύθυνση"και δεν τη παλεύω άλλο.Επίσης,ελπίζοντας οτι υπάρχει κάποιος/κάποια εκεί έξω το ίδιο "ρομαντικός" με μένα,με παρόμοιες σκέψεις,με την ίδια ανάγκη να ακούσει απο κάποιον άγνωστο οτι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ίδιας λογικής και φωνάζουν σε όλα αυτά:"Back to the basics!"(όπως λένε και οι φίλοι εγγλέζοι : ) ).
Μετά απ'όλα όμως θα πω ένα "δε γαμιέται?" και θα βγω για κανά περίπατο ν'ανέβω την Πετρουπόλεως,έτσι απλά για να ξεσκάσω...επειδή βλέπεις ,όταν είναι περίεργες οι ώρες,με γεμίζει πιο πολύ αυτό,παρά να κάνω "εικονικούς" περιπάτους στην άκρη του κόσμου με εικονικά "φιλαράκια"...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2009 1:32:00 π.μ.  
Blogger Unknown said...

ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ FACEBOOK.ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ,ΓΙΝΟΝΤΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΕΙ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ,ΠΟΛΛΕΣ.ΣΑΝ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ MSN ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ WEB CAMERA.ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ.

Κυριακή, Ιανουαρίου 17, 2010 7:24:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

to facebook einai mia mlkia kai mish as pesh enas komiths stous gamoserver tous na gemisoun oi dromoi apo an8ropous

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2010 3:54:00 μ.μ.  
Blogger Jimmy Bloody Rose said...

Επειδή έβλεπα πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (και όχι μόνο) να χρησιμοποιούν το facebook για σκοπούς προώθησης και διαφήμισης, αναγκάστηκα και εγώ να ανοίξω ένα λογαριασμό προσωπικού προφίλ( www.facebook.com/jimmybloodyrose ) και μία σελίδα για το WILD RADIO ( http://www.facebook.com/pages/WILD-RADIO-Greece-wwwwildradiogr/330265623683 ).

Παρόλο που το έκανα για καθαρά λόγους προώθησης και διαφήμισης (αφού το WILD RADIO είναι ένας καθαρά ερασιτεχνικός διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με μοναδικά έσοδά του από το μισθό μου και δεν παίζει ΠΟΤΕ περίπτωση να αρχίσω να αγοράζω διαφήμιση!!! Δεν υπάρχουν φράγκα για πολυτέλειες!!!), αμφιβάλλω κατά πολύ για την αποτελεσματικότητά του ως μέσου προώθησης και διαφήμισης!!!

Κι αυτό γιατί:
1. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός -και δη διαδικτυακός!- το ότι μπορεί να έχει ακόμη και 1.000 ή 1.500 "φίλους" δεν σημαίνει καθόλου ότι όλοι αυτοί είναι και ακροατές σου!

2. Τα περισσότερα προφίλ με τόσους πολλούς "φίλους", "θαυμαστές" ή όπως αλλιώς θες να τους πεις, δεν τους έκαναν εξαιτίας του facebook, αλλά τους είχαν από πριν!
Είχαν από πριν μία βάση από 100-500 άτομα, ανάλογα με το πόσο γνωστό και επιτυχημένο είναι αυτό που αντιπροσωπεύει το εκάστοτε "προφίλ" και μέσω του facebook (?) πολλαπλασίασαν τους "φίλους" ή "θαυμαστές".

Ή μήπως καλύτερα λόγω της ίδιας τους της επιτυχημένης πορείας εκτός facebook τους πολλαπλασίασαν; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό.
Τελικά, το facebook σού φέρνει "πελάτες", ή εσύ πας τους "πελάτες" σου στο facebook;!!!

Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010 9:15:00 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2010 2:06:00 π.μ.  
Anonymous Ο άνθρωπος που δεν κάπνισε, δεν άνοιξε facebook και δεν απάτησε τον σύντροφό του ποτέ! said...

Συμφωνώ με την ουσία των παραπάνω -διαφωνώ με τις βρισιές-! Έχετε δίκιο το facebook είναι ένα άχρηστο προϊόν, που χρησιμοποιείται μόνο από γέρους και ηλίθιους.
Το συγκεκριμένο post, μας διδάσκει πόσο λάθος κίνηση είναι η προδοσία των ηθικών μας κανόνων. Δηλαδή, αφού εξ’ αρχής δεν ήθελες να ανοίξεις λογαριασμό γιατί “λύγησες”; Πιστεύω ακράδαντα ότι ακόμα κι αν είσαι ο μόνος που έχει διαφορετική άποψη σε ένα θέμα που βρίσκει σύμφωνους χιλιάδες άλλους ανθρώπους, δε σημαίνει πως έχεις άδικο! Είναι καλό να υποστηρίζουμε τις απόψεις μας, να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί… ακόμα κι αν κάνουμε λάθος, τουλάχιστον θα είναι δική μας επιλογή!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2012 12:48:00 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σωστός!

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012 2:47:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home