Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.grΠαρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

Παπικός Μπερλουσκονισμός

Τις προάλλες –πριν καμιά βδομάδα- ένιωσα νοσταλγία για το Πάσχα των παρελθόντων ετών. Όταν νιώθω νοσταλγία για το Πάσχα, στον περίεργο εγκέφαλό μου δημιουργείται η γραμμή αναγκών χωριό-φαγητό-μουσική-ψαλμοί κι αφού λόγω φόρτου εργασίας, έλλειψης ελεύθερου χρόνου και ύπαρξης μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από τον πρώτο και κύριο σταθμό της “γραμμής αναγκών” μου που είναι το “χωριό”, αμέσως συνεχίζω με τους επόμενους σταθμούς και ξεσπάω με κάθε τρόπο στην κάλυψη των επόμενων αναγκών μου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξεσπάσω σε καταβρόχθιση μαγειρίτσας ακόμη κι αν την παραπάνω νοσταλγία την αισθανθώ σε παραμονές Χριστουγέννων.

Έτσι λοιπόν πριν μια-δυο βδομάδες έβαλα να ακούσω τους εκκλησιαστικούς σταθμούς “Εκκλησία Της Ελλάδος 89,5” και “Μητρόπολη Πειραιά 91,2”. Κι επειδή με το θέμα “ραδιόφωνο” από μικρό παιδί έχω μία περιέργεια και ένα παράξενο κόλλημα που κάποιες φορές γίνεται “διαστροφικό”, αμέσως μπήκα στις ιστοσελίδες των παραπάνω εκκλησιαστικών ραδιοφωνικών σταθμών για να δω τρόπους μετάδοσης κλπ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή γνώριζα ότι ο σταθμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναμεταδίδεται από πολλές συχνότητες ανά την Ελλάδα, έχοντας επιπλέον και δορυφορική αναμετάδοση, εκτός από τη διαδικτυακή.

Έκπληκτος ανακάλυψα ότι σχεδόν πανελλαδική αναμετάδοση έχει και ο σταθμός της Μητρόπολης Πειραιά (
http://www.pe912fm.com/ ) από 33 τοπικές συχνότητες των FM, αλλά και δορυφορική αναμετάδοση από τρεις διαφορετικούς δορυφόρους (μη και χάσουμε κανένα πελάτη-πιστό!!!), εκτός της διαδικτυακής αναμετάδοσης, η οποία είναι χωρητικότητας 32 kbps/400 ταυτόχρονοι ακροατές, όπως φαίνεται στη σελίδα του server http://stream.greekradios.gr:2016/ .

Κι έρχομαι εγώ ο διαστροφικός, ο αντίχριστος κι αναρωτιέμαι:
1. Για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια κατασπατάληση του υστερήματος των πιστών σε όλους αυτούς τους τρόπους αναμετάδοσης ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος όλοι θυμόμαστε πώς “νομιμοποιήθηκε” και “αδειοδοτήθηκε” και ο οποίος δεν είναι σίγουρο αν αύριο αδειοδοτηθεί;! Εκτός αν οι παραπάνω τρόποι αναμετάδοσης είναι δωρεάν και χωρίς να αποδίδει στο ΕΣΡ χρήματα για τη χρήση συχνοτήτων, οπότε ζητάω ταπεινά συγγνώμη για τη κακοπροαίρετη διάθεση μου!
2. Για ποιο λόγο υπάρχουν τόσα πολλά εκκλησιαστικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, έχοντας σχεδόν η κάθε Μητρόπολη το δικό της;! Μήπως άλλα πράγματα μας λέει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, άλλα η Μητρόπολη Πειραιώς, άλλα η Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και άλλα αυτή του Βόλου και της Πάτρας; Ή μήπως στις μέρες μας όλοι οι Μητροπολίτες έχουν χάσει τελείως το σκοπό της ύπαρξής τους και τους έχει “τυφλώσει” η μέθη του υλικού πλούτου μέσα στον οποίο κολυμπάνε και η εξουσία που τους δίνει η λάμψη του χρυσού τους θρόνου!

Με τόση κατασπατάληση του υστερήματος των πιστών της, αυτό που καταλαβαίνει ο πτωχός μου εγκέφαλος είναι ότι το κύριο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας είναι η κερδοφορία των προμηθευτών της για την αναμετάδοση και προβολή των ραδιοτηλεοπτικών της μέσων! Και το να διαχειρίζεσαι και να συντηρείς ένα ΜΜΕ δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν η ακροαματικότητά σου είναι μηδαμινή με σχεδόν ανύπαρκτα διαφημιστικά έσοδα. Και ΟΛΟΙ αυτοί οι κύριοι βγαίνουν και μυξοκλαίγονται καθημερινώς σε όσα ραδιοτηλεοπτικά μέσα δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία τους, μήπως και τους λυπηθεί ο Γιωργάκης και τους φορολογήσει ελάχιστα για να τη βγάλουν καθαρή!

Όμως τον απλό υπάλληλο που του κόβεται ο μισθός του, αυξάνοντας ταυτόχρονα τους φόρους του, δεν τον ρώτησε κανείς! Δεν τον ρώτησε κανείς αν θα έχει για το παιδί του, για το στεγαστικό του δάνειο, για τις βασικές του ανάγκες! Όχι για πολυτέλειες, ούτε για να κυκλοφορεί με θωρακισμένη Mercedes! Και το χειρότερο αυτός ο υπάλληλος δεν είχε ποτέ το δικό του μέσο προβολής και πίεσης υλοποίησης των δικαιωμάτων του και ούτε και θα αποκτήσει και ποτέ του!

ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ!!!
Κύριοι αλλάξτε τροπάρι, γιατί πολύ σύντομα βλέπω πολύ κόσμο να κυκλοφορεί με ξυριστική μηχανή στο ένα χέρι και με το φρέσκο γιαουρτάκι στο άλλο και να έρχεται κατά πάνω σας! Και τότε εκείνη τη στιγμή δεν πρόκειται να σας σώσει κανένα θαύμα και καμία Παναγία, δακρυσμένη, ματωμένη ή μη!

Βοηθητικά links:
http://www.pe912fm.com/6.html
http://stream.greekradios.gr:2016/
http://www.e-radio.gr/categories/religious.el.asp
http://www.greekradios.gr/radios_cat.asp?cat_id=8

Ετικέτες , , ,

1 Comments:

Anonymous Αθανασία said...

Ε,εμ καλησπέρα Δημήτρη μας..έχω καιρό να περάσω,από εδώ..ε,μου λειψε το μπλογκάκι σου...δεν μπορώ να πώ ότι είχα,φέτος την ίδια νοσταλγία για το Πάσχα,κ εγώ..που φέτος ήταν κάπως 'περίεργο'για μένα...θα λεγα..δε..το ένιωσα όπως άλλες φορές ως τα κατάβαθα της ψυχής μου...πέρασε κάπως επειφανιακά θα λεγα..δε ξέρω π ως έγινε αυτό..αλλά έγινε όμως..κ ήταν κ αρκετά 'επεισοδιακό'...επίσης έχουν υπάρξει κ άλλά 'επεισοδιακά' Πάσχα στο παρελθόν,αλλά αυτό πάράήταν ομως...όσο για τη μαγειρίτσα πρωσοπικά,την απεχθάνομαι μέχρι βλακείας αλλά τέσπα...κ όσο για τις απόψεις σου για τους αφ υψηλού,ιερείς που υπηρετούν τη θρησκεία μας έ,έχεις δίκιο...θα πρέπει να συμμαζευτούν λίγο επειδή πολύ το έχουν,πάρατραβήξει...κ το τραβούν γενικά...η στάση τους δε ξέρω..με αηδιάζει...τη βρίσκω αφόρητα υποκριτική....παρ'αυτά Χριστός ανέστη έυχομαι,με υγεία ευτυχία κ ότι επιθυμείς...καλησπέρες καλό μου....

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010 11:33:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home