Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.grΤρίτη, Ιουλίου 20, 2010

Κατά Φαντασίαν “Επαναστάτες”, Στυγνοί Τρομοκράτες, ή Σχιζοφρενείς Serial Killers?


Οι ερμηνευτικές ικανότητες του μεγάλου ηθοποιού κ. Anthony Hopkins στη "Σιωπή Των Αμνών" ως Dr. Hannibal Lecter φαντάζουν ελάχιστες για να ερμηνεύσουν την ψυχασθένεια των σύγχρονων τρομοκρατών!Ως μαθητής ποτέ μου δεν υπήρξα καλός στην ιστορία. Βαριόμουν αφόρητα τη διαδικασία να προσπαθώ να απομνημονεύσω ένα βιβλίο, το οποίο το μόνο που έκανε ήταν άλλοτε να μυξοκλαίγεται κι άλλοτε να ψωροϋπερηφανεύεται για το νεκρό παρελθόν του έθνους! Ποτέ μου δεν είχα αυτό το χάρισμα, -που πολλές φορές ζήλευα όσους το είχαν- να μπορώ με άνεση να θυμάμαι ολόκληρα κατεβατά σελίδων.
Όμως ένα πράγμα μου έμεινε. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον απόλυτο ορισμό – κατ’ εμέ- της έννοιας της δημοκρατίας και της ελεύθερης σκέψης, έτσι όπως εκφράστηκε και διατυπώθηκε από τον Βολταίρο : «Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπισθώ – ακόμα και με το τίμημα της ζωής μου – το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις».

Δεν ήμουν ποτέ ένας από τους θαυμαστές του “τρωκτικού” (αλλά και γενικότερα όλων των δημοσιογραφικών blogs) και στο παρελθόν τους είχα κράξει για κάποια ατοπήματά τους (κι όχι μόνο το “τρωκτικό”).
Όχι βέβαια λόγω της ανωνυμίας τους, γιατί σε πολλές περιπτώσεις κι αυτή είναι επιβεβλημένη. Αλλά λόγω του ότι τα δημοσιογραφικά blogs τα έπιανε κάποιες φορές η ίδια αηδιαστική μανία που έπιανε παλαιότερα τα τηλεοπτικά κανάλια, του ανταγωνισμού του “αποκλειστικού” και του “άμεσου”, χάρη των οποίων πολύ συχνά θυσιαζόταν η εγκυρότητα.
Ποτέ μου όμως δεν έγραψα να κλείσει κάποιο blog, αλλά πολύ απλά να υπηρετεί σωστά την ενημέρωση, διασταυρώνοντας πρώτα την είδηση.

Πέρα όμως από τα όποια ατοπήματα κάποιων δημοσιογράφων, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό ενός “επαναστάτη” να χτυπήσει ένα δημοσιογράφο, και πόσο μάλλον έναν άκρως αποκαλυπτικό και μαχητικό δημοσιογράφο, όπως ο Σωκράτης Γκιόλιας, σε μία εποχή που η σιωπή πληρώνεται αδρά!

Υπέρ ποιας ψευτο-ιδεολογίας πιάνεις το όπλο και χτυπάς απλούς ανθρώπους του μόχθου, που ποτέ τους καμία εξουσία δεν είχαν στα χέρια τους, ή ανθρώπους που τάχθηκαν να υπηρετούν την αλήθεια και το δίκαιο;
Υπέρ ποιας “επανάστασης” σκοτώνεις και αφήνεις χήρες και ορφανά;
Ενάντια στη δημοκρατία; Ενάντια στον ελεύθερο λόγο; Ενάντια στην “ανεργία” σου που σε μετέτρεψε από απλό τεμπελόσκυλο, σε εγκληματία τρομοκράτη, αρχιλήσταρχο τραπεζών (ενίοτε και εμπρηστή τραπεζών και εγκύων υπαλλήλων) και καρκίνωμα της κοινωνίας; Επειδή ποτέ σου δεν έμαθες να μάχεσαι ενάντια στα προβλήματα της καθημερινότητάς σου και τα θες όλα έτοιμα, έτσι όπως απλόχερα σου τα πρόσφεραν η μαμάκα σου και ο μπαμπάκας σου από την κούνια. (Είναι αυτό που λέμε μαλάκας από κούνια!)

Κοιτάξου στον καθρέφτη!
Πιστεύεις πως έχεις την αποκλειστικότητα της άποψης;
Νομίζεις ότι το διαδίκτυο είναι η προέκταση του υπολογιστή σου και άρα και κτήμα σου;
Θαρρείς πως η σχιζοφρένιά σου έχει μεγάλη διαφορά από αυτή μεγάλων σχιζοφρενών δικτατόρων που κατά το παρελθόν ταλαιπώρησαν τούτη εδώ τη χώρα;
Αυτοκτόνησε! Ήρθε η ώρα να απαλλάξεις την κοινωνία από τα καρκινώματά της!

Έναν σχιζοφρενή δικτάτορα που σε διατάζει απειλώντας τη ζωή σου να βγάλεις το σκασμό ξέρεις ποιος είναι και ξέρεις από πού να φυλαχτείς και ποιον να πολεμήσεις.
Όμως έναν σχιζοφρενή serial killer δεν γνωρίζεις ούτε ποιος είναι, ούτε πού βρίσκεται, ούτε πότε ή ποιον θα ξαναχτυπήσει και τελικά δεν ξέρεις ούτε πώς να φυλαχτείς και ούτε ποιον να πολεμήσεις. Κι αυτό μικρέ μου τρομοκράτη σε κάνει ακόμα πιο άνανδρο υποκείμενο και από τον πιο αδίστακτο και αποφασισμένο δικτάτορα!

Ο Άντονι Χόπκινς φαντάζει τελείως ατάλαντος μπροστά σας! Εσείς θα μπορούσατε κάλλιστα παίξετε τον Χάνιμπαλ Λέκτερ στη “Σιωπή Των Αμνών” και να σαρώσετε στα Όσκαρ!

Ετικέτες , , ,

2 Comments:

Anonymous Αθανασία said...

Ε,εχμ τι να πεί κανείς καλέ μου,Δημήτρη...αδιανόητο πως έχασε τη ζωή του,ο άνθρωπος μέσα σε δευτερόλεφτα...σαν το σκυλί στ αμπέλι πήγε...κρίμα τον άνθρωπο..κ ήταν κ πολύ νέος,κρίμα τη γυναίκα του τα παιδάκια του...πολύ άδικο.. πάρα πολύ...καλό μεσημέρι...

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010 1:44:00 μ.μ.  
Blogger Jimmy Bloody Rose said...

Όταν τρεις άνθρωποι πιάνουν τα όπλα και με διασταυρούμενα πυρά αδειάζουν τα όπλα τους πάνω του, τότε δεν θες απλά να δώσεις ένα μήνυμα, ή να εκφοβήσεις!

Αλλά θες να σκοτώσεις!
Μαφιόζικα και ύπουλα!

Έτσι ακριβώς όπως βλέπουμε σε κινηματογραφικές παραγωγές!

Όλος αυτός ο τρόπος δράσης τους μόνο "επαναστατικός" δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί!

Είναι τελείως άρρωστος, ψυχασθενικός, ύπουλος και μαφιόζικος!

Και επαναλαμβάνω την άποψή μου! Είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που γαμάνε κάθε δημοκρατική προσπάθεια διαμαρτυρίας, κάθε πορεία και συγκέντρωση! Είναι τα ίδια άτομα που κάψανε την τράπεζα και χάθηκαν 4 ψυχές!

Σάββατο, Ιουλίου 24, 2010 8:42:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home