Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.gr



Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2006

ΔΥΝΑΤΑ & "ΙΡΑΚΙΝΑ"!!!

ΔΥΝΑΤΑ & "ΙΡΑΚΙΝΑ"!!!


Ε, ρε κατακαημένε Αριστοφάνη! Πού είσαι να δεις τα τέκνα σου στην τηλεόραση;
Aν κάποιοι τηλεοπτικοί μαϊντανοί δεν θέλουν να σχολιάζονται και να σατιρίζονται, τότε καλά θα κάνουν να κάτσουν στην κουζίνα τους και να πουλάνε τα βιβλία τους είτε από την κουζίνα τους, είτε από το σαλόνι τους, πάντως να μην εκτίθενται στον τηλεοπτικό φακό!




Την Παρασκευή μπήκα στο διαδίκτυο και διάβασα κάποια πολύ δυσάρεστα –τουλάχιστον εγώ τότε τα έμαθα- για τον Αντώνη Τσιπρόπουλο και το site του, www.blogme.gr , το οποίο έχει χουντικά λογοκριθεί και σταματήσει τη λειτουργία του. Ένα site που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να συγκεντρώνει σε μορφή καταλόγου και κατά ημερομηνία κάθε καινούρια καταχώρηση από όποιο blog είχε δηλωθεί. Επειδή ένας τηλεοπτικός μαϊντανός προσβλήθηκε από κάποιο σατυρικό δημοσίευμα ενός blog, ο συγκεκριμένος μαϊντανός που πουλάει τους τόμους του δεν έκανε μήνυση στον blogger που είχε δημοσιεύσει το σατυρικό σχόλιο, αλλά έκανε μήνυση στο www.blogme.gr και τον κ. Τσιπρόπουλο με αποτέλεσμα ένας νέος άνθρωπος που ξεκίνησε μια επαγγελματική σταδιοδρομία, να τού καταστρέφεται η επαγγελματική και προσωπική ζωή. Περιστατικά που μας γυρίζουν τρεις δεκαετίες πίσω, σε εποχές γύψινες.

Μπήκα και στην ιστοσελίδα-ημερολόγιο που είχε τα συγκεκριμένα σατυρικά δημοσιεύματα στο funel.blogspot.com για τον μηνυτή-τηλεοπτικό μαϊντανό. Αν και ήταν λίγο ακραία τα σατυρικά σκίτσα –δεν ξέρω όμως αν τα πολύ ακραία σατυρικά animations μπήκαν μετά την παρεκτροπή του τηλεψώνιου- εκείνο που εγώ έχω να πω είναι ότι αν κάποιοι τηλεοπτικοί μαϊντανοί δεν θέλουν να σχολιάζονται και να σατιρίζονται, τότε καλά θα κάνουν να κάτσουν στην κουζίνα τους και να πουλάνε τα βιβλία τους είτε από την κουζίνα τους, είτε από το σαλόνι τους, πάντως να μην εκτίθενται στον τηλεοπτικό φακό!

Εύχομαι σύντομα στην επαναλειτουργία του blogme.gr, μα κυρίως στον εκδημοκρατισμό και στον απόλυτο σεβασμό της άποψης του άλλου, ακόμα κι αν ο άλλος υποστηρίζει με ακραίο σατυρικό τρόπο την άποψή του!

Τα σχετικά site:
www.blogme.gr
funel.blogspot.com

Σχετικά δημοσιεύματα στις σημερινές κυριακάτικες εφημερίδες “Ελευθεροτυπία” και “Καθημερινή”:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=19049324
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_67220_05/11/2006_204034

Jimmy Bloody Rose
Κορυδαλλός, 06.11.06


Ετικέτες ,