Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.gr



Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2007

Αλήθεια Θα Ξαναγίνει Το Μαύρο, Πράσινο;

http://www.petitiononline.com/forestgr/petition.html

Στο παραπάνω λινκ υπάρχει ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας (το οποίο δημιουργήθηκε από την κα Κωνσταντίνα Σταφυλάκη) που βρήκα σχετικά με τα δάση που καίγονται και τη γενικότερη καταστροφή του περιβάλλοντος. Η παραπάνω συλλογή υπογραφών δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει, τη στιγμή που ακούς και διαβάζεις διάφορα για "big business"!!! Πάντως εγώ υπέγραψα.
Αναρωτιέμαι, αλήθεια, πώς και τόσες δεκαετίες δεν μπορούν να πιάσουν έναν -έστω μόνο έναν- εμπρηστή! Κάμερες, δορυφόρους κλπ μέσα παρακολούθησης μπορούν να τα χρησιμοποιούν, δήθεν κατά της τρομοκρατίας! Και τα χρησιμοποιούν! Αν και τη τρομοκρατία δεν την καταπολεμούν (αν δεν σκάσει καμιά βόμβα στα χέρια κανενός μαλάκα!). Τουλάχιστον μπορούν να κάνουν συγκρίσεις φωτογραφιών από δορυφόρο σε καμένες περιοχές και όπου χτιστεί μια καμένη δασική περιοχή, ο ιδιοκτήτης του κτίσματος να θεωρείται ως εμπρηστής, με τις ανάλογες συνέπιες!
Αλλά πού;! Πού να βρουν τ' αρχίδια να γκρεμίσουν κανένα αυθαίρετο;! Πού να βρουν τ' αρχίδια να πιάσουν και να χώσουν έναν γαμημένο εμπρηστή;!
Μόνο κάτι ανήλικα (ότι παίζανε) και κάτι γέρους (ότι έβραζαν κόλλυβα) βρήκαν για να κατηγορήσουν!
Για τόσο μαλάκες μας έχουν;
Ήμαρτον!
Α, ναι! Μετά όταν είδαν ότι δεν πείθουν κανένα βρήκαν την "ασύμμετρη απειλή" και το στρατηγό (τον είπαν; δεν θυμάμαι!) άνεμο!
Αργότερα, πιθανώς για να μην δημιουργήσουν διεθνή προβλήματα με τους γείτονες-κουμπάρους, με τη μαλακία περί "ασύμμετρης απειλής", άρχισαν να την προσδιορίζουν προς τ' αριστερά. Έτσι φλου!

Και βέβαια όχι! Τόσα στρέμματα καμένης γης, τόσα στρέμματα πράσινου δεν κάηκαν ούτε από τ' ανήλικα που έπαιζαν με τα σπίρτα, ούτε με τη γιαγιά που έβραζε κόλλυβα για τον άντρα της, γιατί τότε θα περιοριζόταν και θα έσβηνε πολύ γρήγορα η φωτιά.
Και βέβαια ούτε οι αναρχικοί με τις μολότοφ ήταν, γιατί αυτοί δεν έχουν φράγκα για πισίνες, για ξενοδοχεία, για business! BIG BUSINESS!!! Για έργα που σχεδιάζονται να γίνουν πάνω σε δασικές εκτάσεις, για αγοραπωλησίες τουριστικών φιλέτων! Τώρα εδώ που τα λέμε, κατά πόσο μπορεί να εξακολουθήσει να θεωρείται μια περιοχή τουριστική, όταν από πράσινη προσπαθούν να την κάνουν μες στο γκρι του τσιμέντου, μες στο μπετό, αυτό είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο!

Το μόνο που νιώθεις τώρα πια είναι σοκ και απέραντη αηδία για όλους και για όλα!
Και βέβαια ένας απίστευτος φόβος για το αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα παιδιά μας ! ! !

ΥΓ.: Α! Και καλή ψήφο για τη Κυριακή! Θα κλάψουνε μανούλες!