Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.gr



Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015

Αξίζει Ο Λαός Να Χάσει Την Ελπίδα Του;



Μέχρι απόψε το βράδυ και μέχρι να ακούσω την συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ1 ήμουν πανέτοιμος ώστε το αποψινό μου άρθρο να ήταν το ύστατο και με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς που θα έγραφα για εκείνον και τους στενότερους συμβούλους του για μία σειρά από τραγικά λάθη που έγιναν από τις 25 Ιανουαρίου 2015 μέχρι σήμερα και ειδικά τις δυόμιση τελευταίες εβδομάδες. Όμως σήμερα εδώ που φτάσαμε (όπως φτάσαμε· δεν είναι της παρούσης οι κριτικές και τα “μαχαιρώματα” από κανέναν Φίλη!) αναρωτιέμαι, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια πρωτίστως για την Ελλάδα και δευτερευόντως για την Ευρώπη από την πορεία που θα ακολουθήσουμε εάν επιλέξουμε έναν από τους δύο δρόμους;

Είμαστε έτοιμοι για τελική κι οριστική ρήξη αυτή τη στιγμή; Με το άναρχο μιντιακό τοπίο να κρατάει καλά στα πόδια του εξακολουθώντας ακόμη και σήμερα να παίζει μια χαρά τον βρόμικο ρόλο του κι επηρεάζοντας ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερη παιδεία;

Ποιο κόμμα, ποιος πολιτικός φορέας, ή ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία ολική ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας τα βοθροκάναλα ανοικτά να εξακολουθούν να λειτουργούν καταπατώντας κάθε έννοια στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πέφτουν στην παγίδα εξαιτίας της τοξικομανούς λατρείας τους για την κάμερα και το μόνιτορ (να βλέπουν τη μάπα τους στο μόνιτορ) να τρέχουν ευχαρίστως και μαλακωδώς να συνδράμουν; Με σχεδόν τους μισούς κατοίκους αυτής εδώ της χώρας -είτε από φόβο, είτε από ελλειπή ενημέρωση και παιδεία, είτε συνειδητά δεν με ενδιαφέρει (!)- να τρέχουν συνέχεια στα ΑΤΜ για να κάνουν αναλήψεις; Και τέλος με τα όργανα της ΕΕ να σαμποτάρουν την Ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό -παρόλο που μόλις πριν δύο μέρες ο Έλληνας Πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί τους- εξακολουθώντας να στραγγαλίζουν τη ρευστότητα της Ελληνικής οικονομίας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα;

Στο αποψινό μου άρθρο δεν θα δώσω καμία απάντηση. Ο καθένας και η καθεμιά θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Απόψε μόνο ερωτήσεις θέτω!

Αλήθεια, σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε έτοιμοι για ρήξη μέχρι τέλους με τους πάντες ακόμα κι αν χάσουμε τα πάντα; Μόνο που για να πετύχει αυτή η ρήξη πρέπει αν όχι όλοι, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία να είναι πανέτοιμη για τη ρήξη και για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη κι αν διακινδυνεύσει να χάσει τα πάντα! Δεν γίνεται ρήξη με το 95% των ΜΜΕ αντί να λέει ειδήσεις, να ασχολείται πώς θα χτυπήσει σαν “χταπόδι” το Βαρουφάκη, τη Κωνσταντοπούλου και τη Μακρή!!! Δεν γίνεται ρήξη με τη μισή Ελλάδα να είναι στα ΑΤΜ! Δεν γίνεται η ΕΕ να συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα έχοντας κλείσει τη στρόφιγγα και να σκέφτεσαι εκλογές! Γιατί ο ψηφοφόρος δεν θα πρέπει να τα βάλει μόνο με την προπαγάνδα της διαπλοκής για να μείνει η βούλησή του απερίσπαστη, αλλά και με την ανέχειά του. Θα αντέξει; Πόσα μπορεί να αντέξει ακόμη; Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να αντέξει μόνο ένα κομμάτι του λαού, αλλά αν μπορέσει τελικώς να αντέξει η πλειοψηφία του. Και το θέμα δεν είναι εάν και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι για κάθε σκληρό ενδεχόμενο αποτέλεσμα από τη ρήξη (όσο άσχημο κι αν είναι) μόνο όσοι έχουν χάσει τα πάντα και οι “τρελοί” που παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, αλλά και εκείνοι που φαινομενικώς δεν κινδυνεύουν άμεσα. Γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία ρήξη με το 40% να τη σαμποτάρει είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα!

Εάν κάποιοι θερμόαιμοι, που πρόλαβαν να πατάξουν δίχως να ακούσουν πρώτα, οδηγήσουν τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε παραίτηση, πιστεύουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή ενός διασπασμένου “αντιμνημονιακού” ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως θα έρθει μία κυβέρνηση της μιντιοκρατίας, των υπηρετών των ολιγαρχών, και του παλαιοκομματικού καρκινώματος των μιζών; Κοιτάξτε τους! Όλοι οι γνωστοί βρικόλακες παραμονεύουν! Πιστεύετε ότι με μία τέτοια κατάληξη θα είναι καλύτερα για το λαό, τη χώρα και το μέλλον της Ευρώπης; Θα πάμε μπροστά, ή πίσω;

Σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, που αυτή τη στιγμή αποτελείται κυρίως από δεξιές έως ακροδεξιές συγκυβερνήσεις που καθορίζουν την πορεία της, είναι προτιμότερο για την Ευρωπαϊκή αλλαγή προς τη δημοκρατία και τη μετατροπή της από μία Ένωση ακραίων καπιταλιστών σε μία Ένωση ελεύθερων λαών, που όλοι επιθυμούμε, να φύγουμε τώρα, ή να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμη μέχρι να αλλάξει ο χάρτης; Κοιτάξτε! Ο χάρτης αλλάζει! Ο κόσμος αλλάζει! Αργά, αλλά αλλάζει! Αν θέλουμε να αλλάξει σήμερα, τώρα, με έναν μόνο τρόπο μπορεί, που δεν είναι αυτός της δημοκρατίας, αλλά της βίας! Αυτό θέλουμε; Η δημοκρατία και ο διάλογος αργούν λίγο παραπάνω, αλλά πάντα πιάνουν και κυρίως πάντα ριζώνουν, κάτι που με βίαιες κινήσεις είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα!

Τις τελευταίες μέρες έχουν βαλθεί παλαιοκομματικά καρκινώματα του παρελθόντος και διαπλοκή να δημιουργήσουν με τις τακτικές τους ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ! Από τη μία τα βοθροκάναλα και οι μιζαδόροι πολιτικοί να προσπαθούν να γλείψουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Τσίπρα μήπως και σώσουν όσα δεν σώζονται και από την άλλη να προσπαθούν να δημιουργήσουν αποδιοπομπαίους τράγους προσπαθώντας να πουν ότι μέχρι σήμερα σας πολεμούσαμε όχι για να σώσουμε τα τομάρια μας και τους κώλους μας, αλλά γιατί φταίγανε ο “αλλαζονικός” Βαρουφάκης, η “αυταρχική” Κωνσταντοπούλου και η “τρελοαναρχική” Μακρή! Είστε έτοιμοι να μπείτε στο παιχνίδι τους και να σφαγείτε; Κάντε το!

Στις 25 Γενάρη ο κόσμος της ανέχειας και ο κόσμος που φοβόταν την ανέχεια συνασπίστηκαν και νίκησαν ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο. Τελικά, αξίζει ο λαός να χάσει την ελπίδα του; Και κυρίως, πότε (και με ποιους) θα τη χάσει ολοκληρωτικά την ελπίδα του;

Καλή ψήφο!




ΥΓ. Updated 15/7/2015 – 20.30: Επειδή νομίζω ότι δεν είναι αρκετά σαφές το ανωτέρω άρθρο μου ήθελα να διευκρινίσω τα εξής.

Κατ' αρχάς, μακριά από εμένα απόψεις τύπου “φέρε μία συμφωνία κι ό,τι να 'ναι”, ή “πρέπει να φάμε το φαΐ μας, γιατί παραμονεύει ο μπαμπούλας”, ή για να είμαι πιο σαφείς “πρέπει να ψηφίσουμε τα νέα μέτρα, γιατί έρχεται το τέλος της Ελλάδας”!!! Είναι γελοίο να ακούγονται τέτοιες απόψεις, ειδικά όταν απαιτείς απ' τον απλό λαό να μην φοβάται, ενώ εσένα σε έχει κατακυριεύσει ο φόβος!

Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με τις προσωπικές επιλογές Τσίπρα να παίρνει αποφάσεις αυτός και οι 4-5 στενότεροι σύμβουλοί του και να αλλάζουν ξαφνικά και συχνά την πολιτική πορεία της κυβέρνησης και του κόμματος αυθαίρετα, αντί να ζητήσει τις απόψεις και τις προτάσεις ολόκληρου του κόμματος -κι όχι μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας (και τις πολιτικής γραμματείας νομίζω)- και οι όποιες διαφωνίες να τίθενται σε ψηφοφορία και να ακολουθείται πιστά η κοινή συνισταμένη του κόμματος. Είναι άσχημο να βλέπεις ξαφνικά “αδειάσματα” βασικών σου στελεχών και υπουργών, ειδικά του βασικότερου υπουργού σου, τη στιγμή μάλιστα που αυτές οι ξαφνικές αποφάσεις “αδειάσματος” έρχονται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με την εκλογική βάση του κόμματός σου, αλλά κυρίως -μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος- και ενάντια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της χώρας που κυβερνάς. Γιατί το 61% δεν ήταν μόνο του Τσίπρα, αλλά και υπέρ της μέχρι τότε πολιτικής του Βαρουφάκη! Εν αντιθέσει σε ό,τι υποστηρίζουν Μπομπολάκηδες και Τατιάνες! Θα πρέπει ένας Πρωθυπουργός να επιλέξει εάν θα ακούει την πλειοψηφία του λαού που κυβερνάει, ή τις κάθε λογής Τατιάνες!!!

Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με όλα τα νέα μέτρα, τα οποία αδυνατώ να καταλάβω ποια είναι η σημαντική διαφορά τους από εκείνα που ο λαός καταψήφισε στις 5/7/2015 με 61%.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τραγικές λαθάρες που κινδυνεύει να καταστρέψει την παραδοσιακή, βαθιά δημοκρατικότητα του κόμματος και την ενότητά του, όμως πραγματικά δεν είναι τώρα η στιγμή να αναλύσουμε περαιτέρω τα λάθη της. Όταν έρθει η στιγμή θα πρέπει και να αναλυθούν και να αναζητηθούν λύσεις. Όμως όχι τώρα!

Αυτό που έγραψα στο ανωτέρω άρθρο μου είναι απλώς ο προβληματισμός μου κατά πόσον είμαστε ως λαός έτοιμος -και όταν γράφω “λαός” εννοώ και το 40% των πολιτών που ψήφισαν “ΝΑΙ”, όχι αν είμαι εγώ έτοιμος- υπό τις παρούσες συνθήκες για μία πλήρη και άμεση ρήξη με την ΕΕ.
Σε έναν πόλεμο πριν πάρει κανείς αποφάσεις για τη συνέχεια και την τακτική του, οφείλει πρώτα να εξετάσει κατά πόσο είναι επαρκείς από τα μέσα που διαθέτει και σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι σύμμαχοί του. Αν δεν έχεις στην παρούσα φάση ούτε τα μέσα, ούτε οι σύμμαχοί σου είναι σε καλή κατάσταση ώστε να σε στηρίξουν, τότε κοιτάς αντί να πας σε άμεση κι ευθεία επίθεση, να κερδίσεις χρόνο -έστω και με μία βαριά προσωρινή ανακωχή-, ώστε να προετοιμαστείς σε εφόδια και οι σύμμαχοί σου να ορθοποδήσουν. Εάν επιλέξεις την άμεση κι ευθεία επίθεση χωρίς να έχεις προετοιμαστεί πρώτα, τότε το πιθανότερο είναι, αν δεν έχεις πολύ σύντομα μία συντριπτική και βαριά ήττα, να έχεις τουλάχιστον μία πολύ δύσκολη πορεία με βαρύτατες απώλειες.

Το μόνο που αναρωτιέμαι στο ανωτέρω άρθρο μου -λέω αναρωτιέμαι, γιατί δεν είμαι σίγουρος· ο Θεός είναι σίγουρος κι εγώ δεν είμαι!- είναι μήπως στην παρούσα φάση θα ήταν προτιμότερο μία βαριά ανακωχή προσωρινά για 6-12 μήνες μέχρι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά βλέπουμε!

Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στηρίζεται μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ψήφους του παλαιοκομματισμού των μιζών και των υπηρετών της διαπλοκής, γιατί οι δανεικές ψήφοι δεν θα είναι χωρίς ανταλλάγματα και τότε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα μπορέσει να κάνει ούτε 5 πράγματα ενάντια στα ντόπια καρκινώματα-συμφέροντα και η δημοκρατία δεν θα μπορέσει ποτέ να σπάσει τα δεσμά της από τη διαπλοκή! Σε αυτή τη περίπτωση θα ήταν προτιμότερες οι εκλογές και να αποφασίσει ο λαός εκ νέου και σε ξεκάθαρες θέσεις. 

Ετικέτες , , , , , ,