Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrock.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.grΚυριακή, Ιουλίου 13, 2008

Υπέροχο...Τέλος!!!


Υπέροχα Πλάσματα, Alpha TV


Την πιο περασμένη Τρίτη άλλη μία τηλεοπτική σειρά, “Τα Υπέροχα Πλάσματα” μας άφησε. Τώρα για καλοκαίρι, ή για πάντα δεν ξέρω. Πάντως αν κρίνω από το τελευταίο επεισόδιο, τότε μάλλον μας άφησε για πάντα κι όχι μόνο για φέτος. Δυστυχώς! Και λέω δυστυχώς, διότι σήμερα δεν γράφονται συχνά σενάρια για νεανικές σειρές, οι οποίες να ασχολούνται με τα σημερινά προβλήματα του σύγχρονου νέου.

Εκεί που τα πήρα ιδιαίτερα στην κράνα, είναι το τέλος της σειράς! Θες κύριε να τελειώσεις τη σειρά; Ωραία! Τελείωσε την με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο ύφος που την άρχισες, την συνέχισες και έκανες τους όποιους και όσους τηλεθεατές να την αγαπήσουν.
Δεν γίνεται σε μια σειρά που οι πρωταγωνιστές της καθ’ όλη τη διάρκειά της να είναι κατά του γάμου, ή άλλοι να έχουν έντονα γκομενικά προβλήματα με τον/την κάθε γκόμενο/α που μπλέκουν, ξαφνικά στο τελευταίο επεισόδιο όλα τα προβλήματα να λύνονται δια μαγείας και όλοι να παντρεύονται, ή τουλάχιστον να οδεύουν προς τη μεγάλη κρεμάλα!!! Σας πιάνει η διάθεση ξαφνικά να την κάνετε ελληνική ταινία με τη Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ! Έλεος!

Άσε την άλλη τη μανία που πιάνει κάποιους άλλους σεναριογράφους! Τη μανία του θανάτου! Διότι ναι, από τη μία έχουμε τους νυμφομανείς σεναριογράφους, που στο τέλος θα βάλουν στο σενάριο το μεγαλύτερο αποθυμένο τους, -ή ανάγκη τους αν προτιμάτε καλύτερα- και από την άλλη έχουμε και τους σεναριογράφους-“serial killers”, που στο τέλος της σειράς –ειδικά αν σε κάποια φάση δεν πάει τόσο καλά εμπορικά και τους πιέσει το κανάλι να συντομεύσουν προς το τέλος- αρχίζουν και σκοτώνουν τον ένα πρωταγωνιστεί σε τροχαίο, άλλη μένει με μία χειροβομβίδα στο χέρι κοκ. Φαντασία να ‘χεις και το τέλος έφτασε!


Singles, Mega

Έλα όμως που μετά από κανά δυο σαιζόν μπορεί να τους πιάσει η νοσταλγία του τύπου “Βρε, τι καλά που περνάγαμε τότε στα γυρίσματα! Να το ξανακάνουμε!” και επανέρχεται η σειρά προσπαθώντας ο σεναριογράφος να αναστήσει με κάθε τρόπο τον πεθαμένο πρωταγωνιστή, διότι το μετανιώσαμε που τον πεθάναμε πριν δυο χρόνια κι ο τηλεοπτικός του έρωτας ήταν από τα πιο “πιασάρικα” θέματα που πουλάγανε!

Κι αφήνω τα δύο τελευταία παραδείγματα που αναφέρθηκα, σχετικά με τη συνέχεια και το τέλος των σειρών “S1ngles” και “Ίχνη” κι επανέρχομαι ακάθεκτος στα “Υπέροχα Πλάσματα”.

Μα καλά, πάντρεψες που πάντρεψες τον γενικό διευθυντή με τη μυτόγκα γραμματέα του, ως εδώ καλά διότι πολλές φορές συμβαίνει τα αντίθετα να έλκονται. Λες την τρώω, που την τρώω στη μάπα κάθε μέρα στη δουλειά τόσες ώρες, δεν την παντρεύομαι να την τρώω στη μάπα και την υπόλοιπη μέρα, έτσι για να μου γεμίζει με τις βλακείες της και την υστερία της και τις υπόλοιπες ώρες;!

Μετά πας και καθιστάς έγκυο την άλλη τη μανιοκαταθλιπτική με τον ολυμπιακάκια γκόμενο, ενώ και με τον ένα και με τον άλλο, η αποτυχία των σχέσεών τους είναι δεδομένη καθότι βαλτωμένη στα ίδια προβλήματα. Δεν έχει όμως καμία απολύτως σημασία, διότι ένας πήδουλας χωρίς προφυλακτικό, αφενός από τη μία βοηθάει στην μείωση της υπογεννητικότητας της Ελλάδας, αφετέρου βοηθάει και σε ένα τελείως πρόσκαιρο happy (ή αν προτιμάτε χάπι) end!

Όσο για τον γκέι της παρέας δεν θα το σχολιάσω. Μόνο στην Τύλο που δεν τον στείλατε! Άσχετο, αλλά αυτή την μανία που έχει πιάσει κάθε διεστραμμένο παντρεμένο να παντρέψει και ό,τι άλλο κυκλοφορεί ελεύθερο άνω των 30, δεν μπορώ να την καταλάβω και δεν θα την καταλάβω ποτέ!

Στο “Υπέροχο Τέλος” των “Υπέροχων Πλασμάτων” μέχρι και η θεία Καραμέλα δεν γλύτωσε από την καταραμένη θηλιά! Μα καλά τι έχει εκεί πάνω στην κρεμάλα; Μέλι;
Και για τέλος άφησα τη συνονόματη, το Μητσάκι που σε όλη, μα όλη τη διάρκεια της σειράς έλεγες πως αυτή δεν θα έβρισκε ποτέ κάποιον να συγκατοικήσουν. Ο ένας της μύριζε, ο άλλος της βρώμαγε, μέχρι που άρχιζες να σκέφτεσαι μήπως υποβόσκει μέσα της κάτι το λεσβιακό! Τελικά όμως, ΟΧΙ! Κι εδώ ο θεός του Χάπι[α μου, τα νεύρα μου κι ένα ταξί να φύγω!!!] Εντ, έβαλε το χεράκι του και τελικώς συγκατοίκησε με τον υποβόσκοντα έρωτά της, τον διευθυντή του σταθμού.

Άσχετο αλλά αυτοί οι υποβόσκοντες έρωτες, που κάτι τρέχει και τίποτα δεν τρέχει μεταξύ δύο ανθρώπων, που όλοι το ξέρουν και όλοι κάνουν σαν μην υπάρχει τίποτα και να μην ξέρει κανείς τίποτα, είναι και οι χειρότεροι! Ελπίζω κάποια στιγμή να αναφερθώ αναλυτικότερα!

Αυτά τα ολίγα για το “Υπέροχο Τέλος” των “Υπέροχων Πλασμάτων”! Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς από τους συντελεστές των ανωτέρω σειρών, διότι ο σκοπός αυτού του δημοσιεύματος δεν ήταν η τηλεκριτική, αλλά η κριτική στην κοινωνική πραγματικότητα.

Κρίμα που και οι τρεις τελείωσαν!
Πηγές Φωτό:
www.studioata.gr
www.alphatv.gr
www.megatv.com
www.s1ngles.gr

Ετικέτες , ,