Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.grΚυριακή, Ιουλίου 05, 2015

Η Αηδία Του Βολέματος!Ξημέρωμα Σαββάτου, 27 Ιουνίου 2015 λίγες μόνο ώρες από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έχουν ήδη αρχίσει το ρόλο τους και το σκοπό τους που παίζουν 20 και βάλε χρόνια που υπάρχουν και μάς χειραγωγούν.

Έξι παρά και οι πρωινές εκπομπές σε Έψιλον και Άλφα έχουν στήσει κάμερα με τρίποδο έξω από ΑΤΜ τραπεζών και δείχνουν λίγους πανικόβλητους ανθρώπους να περιμένουν σε ΑΤΜ. Νομίζεις ότι κάποια στιγμή θα κατανοήσουν οι ηλίθιοι που διευθύνουν τα τμήματα ενημέρωσης των τηλεοπτικών σταθμών ότι το να δείχνεις συνεχώς και αδιάκοπα τέτοιες εικόνες συνοδευόμενες με τους απαραίτητους, γνωστούς σχολιασμούς των παρουσιαστών/ριών δεν θα έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη μαζική παραγωγή τρόμου και τίποτα άλλο! Θες να πιστεύεις ότι θα καταλάβουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι των ενημερωτικών τμημάτων των τηλεοπτικών καναλιών και κάποια στιγμή θα σταματήσουν. Αντίθετα, κάθε άλλο!

Σήμερα μία εβδομάδα και λίγες ώρες από την έναρξη αυτού του τηλεοπτικού “ενημερωτικού” μαραθωνίου εξακολουθούν να παίζουν τις ίδιες εικόνες από κάμερες στημένες με τρίποδο και να συνοδεύονται πάντα από το γνωστό “ρεπορτάζ” δρόμου που έχουν “εκπαιδευτεί” να κάνουν από τα στελέχη και τους ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης μαζί πάντα με τους απαραίτητους σχολιασμούς για να μάς βοηθήσουν να “κατανοήσουμε” την “αλήθεια” που με τόσο κόπο και βάσανα έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Γιατί δείξε-δείξε και με το απαραίτητο σπικάζ τρόμου οι ουρές στις τράπεζες μόνο να αυξηθούν σε μεγέθη γίγας μπορούσαν, όχι να μειωθούν!

Βέβαια, η τακτική που θα ακολουθούσαν τα τσιράκια των -κατά τον τέως Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή- “νταβατζήδων” δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από τη στιγμή που οι μιντιακές εταιρείες τους χρωστάνε τα “μαλλιά της κεφαλής τους” στο ελληνικό δημόσιο για χρήση συχνοτήτων που ποτέ δεν πλήρωσαν. Χώρια από τους χρωστούμενους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ή κατακόκκινα δάνεια που επιβαρύνουν τις επί πολλά χρόνια μόνιμες, ετήσιες ζημιές τους! Έτσι, λογικό επακόλουθο είναι να κατρακυλήσει το επίπεδο ποιότητας της ενημέρωσης που παρέχουν και να καταντήσουν στυγνά εργαλεία προπαγάνδας με τελικό τους σκοπό να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση μόνο και μόνο για να σώσουν το τομάρι τους και να εξακολουθήσουν να κυβερνούν αυτόν τον τόπο “πίσω από την κουρτίνα”!

Όλες αυτές τις ημέρες -που προσωπικά μού φάνηκαν αιώνας από την ολοκληρωτική έλλειψη “οξυγόνου” ελευθερίας που διέπνεε τα ελληνικά ΜΜΕ-, όποτε συντόνιζα το δέκτη μου σε κάποιο από τα γνωστά συστημικά ΜΜΕ (MEGA, ANT1, STAR, ALPHA, EPSILON, ΣΚΑΙ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, EXTRA, ACTION 24, BLUE SKY) με έπιανε το κεφάλι μου με τον τρόμο που προσπαθούσαν οι συντελεστές των εκπομπών τους ντε και καλά να ποτίσουν τον εγκέφαλό μου! Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι θα με έπιανε εγκεφαλικό. Και αν αυτές τις επιδράσεις είχαν οι “άρχοντες” της ενημέρωσης στον ψυχισμό μου και τον τρόπο σκέψης μου, σε εμένα που έχω κάποιες βασικές γνώσεις επί των οικονομικών θεμάτων, φανταστείτε τί επιδράσεις θα είχαν όλοι αυτοί οι “βρικόλακες” της ελεύθερης σκέψης απάνω σε ηλικιωμένους ανθρώπους με καμία γνώση επί των οικονομικών, σε πολλούς από τους οποίους μπορεί να έρχονται συνειρμικά στο μυαλό τους διηγήσεις αναμνήσεων των δικών τους γονιών από άλλες “μαύρες” εποχές.
Μέσα σε όλη αυτή τη δυσοσμία τηλεοπτικού βόθρου που διέπνεε τον αέρα της κοινωνίας, από παντού το μόνο που άκουγες ήταν άτομα που η μοναδική αγωνία της ζωής τους είναι πώς θα σώσουν τις αποταμιεύσεις τους! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σπεύδουν στα ΑΤΜ να σηκώσουν χρήματα! Και οι συγκεκριμένοι όταν σηκώνουν χρήματα, δεν σηκώνουν ούτε 60 €, ούτε 120 €, ούτε 200 € την εβδομάδα, αλλά από χιλιάρικο και πάνω προκειμένου να “σώσουν” όσες περισσότερες αποταμιεύσεις τους μπορούν! Λες και ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνολικό μηνιαίο ατομικό εισόδημα 900 - 1.200 € έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει 1.000 € και 1.200 € την εβδομάδα!!!

Ειλικρινά, δεν θα ήθελα να κρίνω καθόλου τον οποιονδήποτε άνθρωπο κατακυριεύτηκε από τα ανωτέρω αισθήματα τρόμου, αλλά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστους όλους αυτούς που
επί μία εβδομάδα -και όχι μόνο!- σπεύδουν να σηκώσουν τις αποταμιεύσεις τους λες και μόνο εκείνοι έχουν! Κανείς άλλος! Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπου βρεθούν κι όπου σταθούν δε χάνουν κάθε ευκαιρία να “συμβουλεύουν”!!! Έτσι ακούς συνέχεια φράσεις “πήγαινε σήκωσε τα χρήματά σου”, “σπάσε τα χρήματά σου σε πολλούς λογαριασμούς για να γλυτώσεις το κούρεμα” και “δεν φοβάσαι μην τα χάσεις;”

Το τραπεζικό σύστημα παγκοσμίως οφείλει την ύπαρξή του σε αυτό που λέμε “τραπεζική πίστη”. Οι καταθέσεις των τραπεζών χρησιμοποιούνται προκειμένου να χορηγήσουν δάνεια στους πελάτες-δανειολήπτες τους κι έτσι να αποκτήσουν έσοδα από τη διαφορά ισοζυγίου τόκων εισπραχθέντων-τόκων πληρωθέντων.
Εάν πάμε μία ωραία πρωία όλοι οι καταθέτες μιας τράπεζας να απαιτήσουμε να πάρουμε πίσω τις καταθέσεις μας, η τράπεζα θα φαλιρίσει, ακόμα κι αν πρόκειται για τη μεγαλύτερη τράπεζα της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Επομένως, η απάντηση στο ανωτέρω ηλίθιο ερώτημα είναι ότι φοβάμαι το ίδιο, όσο θα φοβόμουν εάν τα χρήματά μου βρίσκονταν σε μία Βρετανική, Γαλλική, Γερμανική, ή ακόμη και Αμερικανική τράπεζα! Ένα “bank run”, μία διαφυγή κεφαλαίων μπορεί να υπάρξει οπουδήποτε στον κόσμο. Ειδικά όταν οι διάφοροι οργανωτές-δημιουργοί του έχουν στη διάθεσή τους τα Μέσα Μαζικής “Ενημέρωσης”! Διαλέξτε τη χώρα και την τράπεζα! Είστε να οργανώσουμε μία διαφυγή κεφαλαίων με την βοήθεια του CNN;

Θεωρώ ΝΤΡΟΠΗ για τους κατοίκους αυτής εδώ της χώρας που θέλουν να αυτοαποκαλούνται “Έλληνες” το γεγονός ότι σε πολλούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα σώσουν τον κώλο τους! Το βόλεμά τους! Δεν έχουν κατανοήσει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δέχεται έναν πόλεμο! Έναν σκληρό κι αδυσώπητο, οικονομικό πόλεμο! Και μάλιστα όχι από οποιονδήποτε συνηθισμένο, αναμενόμενο “εχθρό”, αλλά από τους υποτιθέμενους “συμμάχους” της! Αντί λοιπόν, να συσπειρωθεί και να συστρατευθεί ΟΛΟΣ ο λαός γύρω από το πρόσωπο του ηγέτη της χώρας που δέχεται επίθεση, βλέπεις άλλους να σκέφτονται πώς θα κερδίσουν την καρέκλα της εξουσίας και άλλους πώς θα σώσουν τα χρήματα, τα σπίτια και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είστε Έλληνες μωρέ;
Η σημαία της πατρίδας μας δεν συμβολίζει τις ιμπεριαλιστικές κατακτήσεις όπως οι σημαίες άλλων χωρών, αλλά την Ελευθερία με κόστος ακόμη και τον θάνατο! 
Τρέμω στην ιδέα ότι την περίοδο της επανάστασης τη Μπουμπουλίνα το μόνο που θα την ένοιαζε θα ήταν το πώς θα έσωζε και θα αύξανε το στόλο της! Τρέμω στην ιδέα ότι η Μαντώ Μαυρογένους θα κοίταζε μόνο και μόνο να σώσει την περιουσία της! Τρέμω στην ιδέα ότι οι Έλληνες του 1821 και του 1940 θα κοίταζαν απλώς το πώς θα επιβιώσουν συνθηκολογώντας και συνεργαζόμενοι με τον εκάστοτε κατακτητή! Τρέμω στην ιδέα πώς οι νέοι του 1973 το μόνο που θα τους ένοιαζε θα ήταν οι βαθμοί τους, τα διαβάσματά τους (όπως μερικών-μερικών άλλων) και το πώς θα εξέλισσαν επαγγελματικά την καριέρα τους συνεργαζόμενοι με το καθεστώς της Χούντας μιας χούφτας καραβανάδων! Αν δεν είσαι έτοιμος να χάσεις τα πάντα, μην περιμένεις να κερδίσεις τίποτα!Αναρωτιέμαι ωρέ “Έλληνες”, τί θα κάνατε εάν ζούσατε το 1803 στο Σούλι; Θα κοιτάζατε πώς να εκμεταλλευτείτε τα αποθέματα του χωριού σας προς ίδιον όφελος; Και μετά θα τρέχατε να συνθηκολογήσετε με τον κατακτητή;
Πώς μπορώ ωρέ “Ελληνάρες” να ψηφίσω ΝΑΙ μόνο και μόνο για σώσω τα “γρόσια” μου; Πώς θα μπορέσω ωρέ “Έλληνες” μετά να ξαναπάω στο χωριό του παππού μου, του πατέρα του πατέρα μου τη Γιουργάνιστα; Πώς θα μπορέσω να ξαναντικρύσω το άγαλμα του Σαμουήλ; Εμείς από τη Γιουργάνιστα στην ύστατη στιγμή, όταν βρεθεί η ανάγκη ανατινάζουμε και “Κούγκια”! Πώς μπορώ τώρα εγώ να φανώ τόσο λίγος; Τόσο λιγόψυχος;

Έχω ορκιστεί να υπερασπίζομαι μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου την Ελλάδα και οι καταθέσεις, τα σπίτια και τα περιουσιακά μου στοιχεία γενικώς δεν αξίζουν μία μπροστά της!

ΟΧΙ! Τις “παχυλές” καταθέσεις μου -ιδρώτα και αίμα των τελευταίων έντεκα χρόνων- δεν τις σήκωσα και δεν τις έσπασα!
-Αν τις χάσεις;
-Στ' αρχίδια μου!

ΟΧΙ! Τις φορολογικές δηλώσεις της οικογένειάς μου, ενώ θα μπορούσα κάλλιστα να περιμένω μέχρι τις 27 Ιουλίου 2015 που είναι η παράταση, δεν περίμενα και τις δήλωσα την περασμένη Τρίτη (30/6/2015) και τις εξόφλησα αυθημερόν μέσω web-banking, παρ' όλη την προπαγάνδα των καναλαρχών ότι τάχα δεν δουλεύει τίποτα. Και το taxis και τα web-banking των τραπεζών ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ δουλεύουν κανονικότατα!
Αύριο το πρωί θα ψηφίσω ΟΧΙ. Όχι για μένα που -αν και άνεργος- ίσως και να καταφέρω κάποια στιγμή να επιβιώσω αν σκληρύνει το οικονομικό πλαίσιο με τα νέα μέτρα που εφηύραν οι Ευρωπαίοι “σύμμαχοί” μας, αλλά για εκείνον που με δυσκολία επιβιώνει!

Για εκείνον που δεν έχει σπίτι να κοιμηθεί και κοιμάται είτε σε παγκάκια, είτε σε εξώπορτες πολυκατοικιών τις νύχτες που βρέχει και σηκώνεται νωρίς-νωρίς για να μην τον βρεις εκεί!

Για εκείνον που δεν έχει το παραμικρό εισόδημα να φάει, ή τα ελάχιστα εισοδήματά του “εξαϋλώνονται” πριν καλά-καλά εισπραχθούν κι έτσι όταν δεν βρίσκεται στην ουρά συσσιτίων, ψάχνει στους κάδους σκουπιδιών, είτε για τρόφιμα που να μην είναι σε κατάσταση απαγορευτική για να φαγωθούν, είτε για υλικά ανακύκλωσης προκειμένου να τα πουλήσει σε εταιρείες ανακύκλωσης και να πάρει “τρεις κι εξήντα”!

Για εκείνον που σήμερα είτε δεν είναι σε ηλικία να ψηφίσει, είτε δεν έχει γεννηθεί ακόμη και όμως κάποιοι κύριοι με ελαφρά τη καρδία παίρνουν σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του! Για τη ζωή του! Παίρνονται αποφάσεις για εκείνον, χωρίς εκείνον!

Αύριο θα ψηφίσω ΟΧΙ και για εκείνον που άφησε το σπίτι του, τη χώρα του και ίσως και την ίδια του την οικογένεια για να επιβιώσει από τους πολέμους και τις κακουχίες της πατρίδας του και εξακολουθεί μετά από τόσα χρόνια να είναι αόρατος για την Ευρώπη!

Αύριο, αδυνατώ να ψηφίσω ΝΑΙ. Γιατί, αγαπητέ νεόπλουτε, δεν με απασχολεί αν γκρεμιστεί μία Ευρώπη -κι εξαφανιστεί το γαμημένο νόμισμά της!- που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και ανέχεται να υπάρχουν άστεγοι, άνεργοι, εργαζόμενοι δίχως δικαιώματα, μετανάστες δίχως δικαιώματα, συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις, άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας κι επιβιώνουν ψάχνοντας σε κάδους σκουπιδιών! Αυτή την Ευρώπη να τη χαίρεστε! ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ!

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ! ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ!


-Ας πάψουμε να κοιτάζουμε τον κώλο μας, το βόλεμά μας και τί θα κινδυνέψουμε να χάσουμε! 

-Για μια φορά να αγωνιστούμε για τον άλλο που βρίσκεται στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής κοινωνίας!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ! 
Και όταν λέω "να τα χάσουμε όλα" εννοώ ΟΛΑ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!! 

Όσοι για μικροκομματικούς και μόνο λόγους προσπαθούν με κάθε μέσο να σαμποτάρουν την ελληνική κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή ήταν της αριστεράς και η αντικομμουνιστική υστερία έχει ποτίσει για χρόνια την ψυχή τους από αλλοδαπές “συμμαχικές” δυνάμεις είναι ανάξιοι φτυσίματος!

Αλήθεια κε Σαμαρά και η “ευρωπαϊκή” συμμαχία σας (εντός κι εκτός!), μόνο το ΟΧΙ είναι διχαστικό; Το ΝΑΙ δεν είναι διχαστικό;

Ανάξια φτυσίματος είναι και η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ που σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ενός καθαρού οικονομικού πολέμου αποφασίζει για άλλη μία φορά να αυτοεπιβεβαιώσει την ύπαρξή της επιλέγοντας την αποχή από τον πόλεμο μέσω του ΑΚΥΡΟΥ!

Έλληνα! Τί θα κάνεις αύριο; Θα σκεφτείς για άλλη μια φορά τον εαυτούλη σου;
ΝΤΡΟΠΗ!

ΥΓ. Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ ήθελα πάρα πολύ να αλλάξει ο κόσμος, αλλά δεν πολυπίστευα ότι μπορεί να γίνει. 

Από το βράδυ της Παρασκευής το πιστεύω!


Ετικέτες , ,