Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.gr



Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Είσαι On-line? Άκου WILD ! ! !

http://www.wildradio.gr/




Κάποτε φίλοι και φίλες Bloody Roses είχα γράψει:
“Κάποια στιγμή σίγουρα θα τα ξαναπούμε! Γιατί κάποια όνειρα, όσο παιδικά κι αν είναι, παραμένουν όνειρα και μόνο όταν γίνονται πραγματικότητα -και μόνο τότε!- παύουν να στοιχειώνουν την ψυχή μας και τη ζωή μας γενικότερα!”

Πριν από 2 περίπου δεκαετίες, όταν ο γράφων παρέα με δύο παιδικές του φίλες έπαιζαν τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς με ένα ραδιοκασσετόφωνο με μικρόφωνο, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα εξελισσόταν στη συνέχεια η τεχνολογία και το μέλλον και θα πλησίαζε το όνειρο πιο κοντά.
Τα χρόνια πέρασαν, ή μάλλον καλύτερα για να είμαι πιο ακριβής, οι δεκαετίες πέρασαν, η τεχνολογία έκανε τέτοια άλματα που έκανε ένα όνειρο να είναι εφικτό, και έτσι φτάσαμε ως εδώ! Στο ξεκίνημα ενός ταξιδιού που ελπίζω πως θα απολαύσουμε παρέα, με οδηγό πότε εσάς και πότε εμένα. Γιατί ραδιόφωνο δε σημαίνει άψυχο juke box, αλλά επικοινωνία! Αν ήταν juke box, τότε σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα mp3 και τα κάθε λογής mp3-players, το ραδιόφωνο ως μέσω θα ήταν άχρηστο, παροχυμένο και δεν θα νοιώθαμε την ανάγκη να το ακούσουμε. Αντιθέτως το ραδιόφωνο γίνεται όλο και πιο αναγκαίο στην εποχή μας που οι ανθρώπινες σχέσεις περνάνε κρίση και που το συμβατικό ραδιόφωνο έχει καταντήσει μια ατελείωτη και χωρίς διακοπή playlist!

1998: Η πρώτη μου επαφή με το διαδίκτυο στη σχολή μου, σε κάτι έξτρα σεμινάρια (γιατί για έναν βοηθό λογιστή το διαδίκτυο δεν θεωρούταν κάτι το βασικό για να μάθει!) .

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2006 : Η πρώτη εκπομπή “Μπαλάντες Γραμμένες Στο Αίμα” βγαίνει για πρώτη φορά στον “αέρα” του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του Music Heaven (www.musicheaven.gr) . Σε μία περίοδο τότε που δεν υπήρχαν πολλά “ψώνια” να κάνουν εκπομπή κάθε Παρασκευή (ή Σάββατο) βράδυ και το πρόγραμμα του σταθμού ήταν λευκό! Αλλά όμως αυτός ήταν κι ο σκοπός της εκπομπής. Να κρατάει όσο το δυνατόν καλύτερη παρέα σε όσους κι όσες βρίσκονταν μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, τις μέρες και τις ώρες που οι περισσότεροι βρίσκονταν έξω και διασκέδαζαν.
Μία εκπομπή που προσπάθησε να στηρίξει και να προβάλει εκδηλώσεις, συναυλίες και καλλιτέχνες είτε mainstream, είτε underground ανεξάρτητες προσπάθειες.
Μία εκπομπή που θεώρησε απαραίτητη την επικοινωνία με τους ακροατές της και υιοθέτησε πολλούς τρόπους επικοινωνίας, είτε για άμεση μέσω chat και skype, είτε έμμεση μέσω e-mail.
Ήταν η πρώτη εκπομπή που έβγαλε στον “αέρα” ακροατές μέσω του προγράμματος skype!

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2006 : Η ανάπτυξη της ιδέας, ο σχεδιασμός και τα πρώτα βήματα δημιουργίας του WILD RADIO ξεκινούν. Όμως τα έντονα προβλήματα με τον πρώτο μου πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, η αλλαγή του ISP μου από τον κρατικό, στην ακατονόμαστη “Τέταρτη” και τα έντονα προβλήματα μαζί της, αλλά και πολλά έξτρα τσιμπημένα έξοδα (σχετικά και άσχετα με το διαδίκτυο) με οδηγούν στην αναβολή της έναρξης του WILD RADIO για …δύο ολόκληρα χρόνια!

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 : Η τελευταία εκπομπή “Μπαλάντες Γραμμένες Στο Αίμα” στο Music Heaven.

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2007 : Μετά από έξι μήνες χωρίς εκπομπή, τα στερητικά σύνδρομα (ΧΑΧΑ!) είναι πολλά κι έτσι βγαίνει αυθόρμητα και τελείως τυχαία κι απροετοίμαστα η πρώτη εκπομπή podcast του “Bloody Rose PodCast” brpc.bloodyrose.com και της εκπομπής “Σε Μπλε Και Μαύρο Ηχόχρωμα”.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 : Η τελευταία (μέχρι στιγμής!) εκπομπή “Σε Μπλε Και Μαύρο Ηχόχρωμα”. Βαριέμαι εύκολα, μιας και δεν υπάρχει η άμεση επικοινωνία με τους ακροατές κι έτσι η αντίστροφη μέτρηση για το “πάγωμα” του “BRPC” έχει αρχίσει, παράλληλα με την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του WILD RADIO.

Σεπτέμβρης – Δεκέμβρης 2008 : Σχεδιασμοί επί σχεδιασμών, δοκιμές επί δοκιμών, οι “Μπαλάντες” επιστρέφουν σαν…φάντασμα!

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 : Αν και η κούραση είναι έντονη, αν και τα προβλήματα με τις πρόχειρες λύσεις γίνονται ακόμα πιο έντονα, η αγάπη κάποιων φίλων που είναι δίπλα μου σε κάθε εκπομπή, αλλά και κάποιων άλλων που θέλουν κι εκείνοι να συμμετέχουν με τη δικιά τους προσπάθεια στο εγχείρημά μου, μού δίνει δύναμη και αποφασίζω την επίσημη έναρξη του πιο ατίθασου ραδιόφωνου, του WILD RADIO!

Ένα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο, χωρίς έσοδα από διαφημίσεις. Η κατοχύρωση του ονόματος έγινε μόνο και μόνο για να αποτρέψω κάποια αυριανή επιβολή αλλαγής του ονόματος. Αν και κατάλαβα (καθυστερημένα) ότι δε μπα να λέγεσαι και “κωλοράδιο”, ή “ράδιο αρχίδια”, αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις σωστά αυτό που κάνεις και με σεβασμό στον ακροατή σου!

Ένα ραδιόφωνο χωρίς σύνορα στη μουσική, γιατί καλή μουσική υπάρχει παντού και πάντα! Σε όλες τις γλώσσες, τους τόπους και τις εποχές!
Είμαστε εν γένει ροκ ραδιόφωνο και ακούγονται τα πάντα εκτός από “τσιφτετελοειδή” κακέκτυπα, έντονα χοροπηδηχτά μπίτια και κλασική μουσική. ΟΛΑ τα άλλα ηχοχρώματα είναι δυνατόν κάποιες στιγμές να τα ακούσετε από το WILD RADIO. Ένα πράγμα δεν γουστάρω! Τους αποκλεισμούς και τα “πρέπει”!
Έχουμε αδυναμίες στην Classic Rock των ‘60s και ‘70s, στα Oldies των 50’s και ‘60s, στους Blues και Jazz ρυθμούς όλων των εποχών, στη Hard Rock των ‘80s, αλλά κυρίως, ιδιαίτερα και πάνω απ’ όλα στις Μπαλάντες!!!

Η ιστοσελίδα ακόμη δεν είναι έτοιμη (ελπίζω μέχρι τέλη Ιανουαρίου να ΄χει ολοκληρωθεί) και μέχρι να ολοκληρωθεί οι τρόποι επικοινωνίας θα υπάρχουν στο blog, του οποίου το link θα υπάρχει στην κεντρική σελίδα, όμως το πρόγραμμα ξεκινάει επίσημα από αυτή την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008, στις 20:00 το βράδυ. Σιγά-σιγά θα αρχίσουν να προστίθενται κι άλλες εκπομπές και παραγωγοί, αλλά και θα ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα. Αλλά όμως σιγά-σιγά, γιατί το Δαφνί δεν πέφτει και πολύ μακριά από τον Κορυδαλλό!!!
Πολλές εκπλήξεις έρχονται!
Τα λέμε!
Jimmy Bloody Rose
Κορυδαλλός

WILD RADIO
ΘΑ ΤΡΥΠΩΣΕΙ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ! ! !

Είσαι on-line;
Άκου WILD!

Είσαι on-line;
Ζήσε WILD!

http://www.wildradio.gr/




Η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας του λογότυπου. Ήταν μεταξύ πολλών δοκιμών τα οποία δεν κατατέθηκαν καν, γιατί ήθελα κάτι πιο "καλλιτεχνικό", όπως το παρακάτω σήμα.
:-P




Η πρώτη κατάθεση του εμπορικού σήματος Wild Radio στη Γ.Γ.Ε., η οποία απορρίφθηκε επειδή δεν φαινόταν καθαρά το "WILD" και θεωρήθηκε ότι πήγα να κατοχυρώσω το "RADIO" μόνο!

Ετικέτες , , , , ,