Aκούμε δυνατά...!!!
X-RADIO - www.xradio.eu ROCK MACHINE - www.rockmachine.gr DGT ROCK - www.dgtrockfm.tk

Διαβάζουμε-Ακούμε-Παρακολουθούμε-Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες φωνές:
Democracy Now! - www.democracynow.org ΕΡΤ - www.ertopen.com INFOWAR - www.info-war.gr



Πέμπτη, Νοεμβρίου 04, 2010

Η Βασιλεία Του Εθνικού Σιγαστηρίου Ραδιοτηλεόρασης Και Ο Τσαμπουκάς Του Γιάννη Αλαφούζου

Το Εθνικό Σιγαστήριο Ραδιοτηλεόρασης απεφάσισε και διέταξε τη φίμωση του μοναδικού αντικυβερνητικού δελτίου ειδήσεων, ενός από τα ελάχιστα δελτία ειδήσεων που δεν παπαγαλίζουν την επίσημη κυβερνητική προπαγάνδα της συμμορίας του Γιωργάκη Παπανδρέου, αυτό του Kontra Channel .


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι παράνομο, καθώς θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε γίνει ανανέωσή του με νέα μέλη. Εκτός του ότι ο νόμος ορίζει σαφέστατα τη μέγιστη διάρκεια των μελών του –και κάποιοι, όπως για παράδειγμα η πρώην υπάλληλος της ΕΡΤ Εύη Δεμίρη που είναι από ιδρύσεώς του, έχουν ξεπεράσει ακόμη και τη μέγιστη διάρκεια του Προέδρου Δημοκρατίας!!!- , πέραν τούτου όλα αυτά τα χρόνια οι κύριοι και κυρίες που το απαρτίζουν μας έχουν περίτρανα αποδείξει ότι εκτός από τις φασίζουσες νοοτροπίες που τους διακατέχουν, είναι και παντελώς ανίκανοι, καθώς από το 1989 έως και σήμερα το 2010 που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές δεν έχουν καταφέρει να βάλουν σε τάξη το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να αδειοδοτήσουν τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το παράνομο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, του οποίου βασικό μέλημά είναι η επιβολή προστίμων και ο καθαρός εκβιασμός του δημοσιογραφικού κόσμου από την εκάστοτε κυβέρνηση, αντί να προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα μέσα ενημέρωσης, κάνει οτιδήποτε προκειμένου να επιβάλει την εκάστοτε κυβερνητική εντολή για φίμωση του όποιου μέσου ενημέρωσης εκφράζει και την άλλη άποψη. Έτσι κατά αυτόν τον τρόπο το ίδιο το Συμβούλιο παραβιάζει τη νομοθεσία βάσει της οποίας μοριοδοτήθηκαν οι σταθμοί, αφού βασικά στοιχεία της μοριοδότησης τους μεταξύ άλλων ήταν και η πληρότητα προγράμματος σε συνδυασμό με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο κάθε σταθμός.

Σύμφωνα λοιπόν με το πνεύμα του νόμου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όφειλε:
1. να προστατεύει τον ενημερωτικό χαρακτήρα των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών,
2. να προσφέρει με φειδώ άδειες θεματικών σταθμών και πάντα λιγότερες αναλογικά με αυτές των ενημερωτικών,
3. να αποτρέπει τη μεταβολή ενημερωτικών σταθμών σε “ψυχαγωγικούς”,
4. να επιβάλει την ύπαρξη δελτίων ειδήσεων σε όλους τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας (βλέπε Seven X και μετ’ έπειτα Seven) και την απαγόρευση μείωσης του ενημερωτικού τους χαρακτήρα με μείωση των δελτίων ειδήσεων (βλέπε Antenna TV και Alpha TV)
5. να επιβάλει και να προστατεύει την προβολή όλων των πολιτιστικών φορέων. Δεν είναι δυνατόν ένας ραδιοφωνικός σταθμός, όπως ο “ΣΚΑΙ 100,3 FM”, με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης να αποφασίζει τη διακοπή της σύμβασής του με την ΑΕΠΙ και να θέτει έτσι σε αποκλεισμό την προβολή του πολιτιστικού έργου όλων των καλλιτεχνών και των διεθνών οργανισμών που εκπροσωπεί η ΑΕΠΙ και θέτοντας στην αφάνεια το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου μουσικού πολιτιστικού έργου. Με μία τέτοια απόφαση ενός μέσου θα έπρεπε το ΕΣΡ να επέμβει με την επιβολή κυρώσεων για υποβάθμιση προγράμματος και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του να ανακαλέσει ακόμη και την άδεια λειτουργίας του. Φανταστείτε τί θα γινόταν αν μία τέτοια απόφαση έπαιρναν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί!

Το επικίνδυνο είναι όταν εκφράζουν σημερινοί επίσημοι πολιτικοί φορείς την άποψη για χειραγώγηση και του ελεύθερου διαδικτύου από το παράνομο Εθνικό Σιγαστήριο Ραδιοτηλεόρασης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να ξέρουν οι “άρχοντες” του τόπου ότι θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Ακόμη και εμείς οι λίγοι που γράφουμε επώνυμα, θα επιστρέψουμε στην ανωνυμία διαχωρίζοντας παράλληλα τα όποια domain names κατέχουμε από τα ανεξάρτητα blogs στα οποία γράφουμε. Το μόνο εύκολο είναι η μετατροπή από μία ελληνική ιστοσελίδα σε μία ιστοσελίδα των Cocos Islands και από .gr σε . cc!
Επίσης πολύ απλό και εύκολο είναι και η δημιουργία web tv και web radio, αν θέλουμε ακόμα και με έδρα τα Cocos Islands! …Κι άσε το όποιο Εθνικό Σιγαστήριο Ραδιοτηλεόρασης να χορεύει!

Σε όλο αυτό το ΠΑΣΟΚικό κυνηγητό έρχεται ένας άλλος δημοσιογραφικός οργανισμός, αυτός της οικογένειας Αλαφούζου (βλέπε “Καθημερινή”, “ΣΚΑΙ FM”, “ΣΚΑΙ TV”, “Μελωδία FM”, “RED FM”, “Freedom FM”), ο οποίος αντί να συμπαρασταθεί ως όφειλε -όχι μόνο λόγω πνεύματος συναδελφικότητας, αλλά και γιατί ήταν υπόχρεος όταν όλοι οι δημοσιογραφικοί, πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς του συμπαραστάθηκαν το 1992 και το 1993, όταν η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποφάσισε και διέταξε τη μη αδειοδότηση της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ-, άρχισε τον ψυχρό πόλεμο μέσω των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών του και σχεδόν πανηγύριζε για τη μελλοντική ενδεχόμενη φίμωση του δελτίου ειδήσεων του Kontra Channel.

Κρίμα! Πραγματικά Κρίμα, γιατί η τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν θα έπρεπε να μιλάει, όταν ο Seven πουλήθηκε εν μία νυχτί από την Αγροτική Τράπεζα, με μία ύποπτη, μυστική και άμεση συναλλαγή, χωρίς μία προηγούμενη ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για μία όσο το δυνατόν καλύτερη πρόταση πώλησης της τηλεόρασης του Seven. Ύποπτη ήταν και η απόλυτη κυβερνητική σιγή από τον τότε πρωθυπουργό Κωστάκη Καραμανλή, παρόλο το κράξιμο που έφαγε για την άρον-άρον πώληση του Seven και την άμεση εύρεση συχνοτήτων πανελλαδικώς για τις ανάγκες του έως τότε ανενεργούς εθνικού τηλεοπτικού σταθμού Seven και του σημερινού ΣΚΑΙ.

Κλείνοντας, θυμάμαι όταν έκανα την πρακτική μου στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων της ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά. Τότε της “μόδας” δεν ήταν τα εικονικά τιμολόγια του ALTER (άλλωστε δεν υπήρχε ALTER Channel ακόμα!), αλλά δύο άλλων τηλεοπτικών εταιρειών. Αναρωτιέμαι άραγε πώς να έλιξε η όλη υπόθεση! Μήπως έπεσε ο δορυφόρος και μας πλάκωσε; ΟΕΟ!


UPDATE 21/11/2010: Από την προηγούμενη Δευτέρα 15/11/2010 το Kontra Channel μπορείτε να το βλέπετε και διαδικτυακά στη διεύθυνση http://www.kontrachannel.gr/ .
Και τώρα αγαπητά μέλη του ΕΣΡ μπορείτε να πάτε να ...
....παραιτηθείτε!
(Τί νομίζατε ότι θα έγραφα, βρώμικα μυαλά;! ΧΑΧΑΧΑ!)

Ετικέτες , , , , ,